Veelgestelde vragen

Vragen:

Hoe kan ik mijn zonwering het beste onderhouden?

Onderhoud van het aluminium
Gebruik voor het reinigen van het aluminium uitsluitend water met eventueel een niet agressief reinigingsmiddel zoals groene zeep of autoshampoo. Verder heeft u een spons of doek nodig. Gebruik absoluut geen soda, zoutzuur, ammonia, glasreiniger, staalborstel en of gelijkende producten. Het product dient minimaal 1 keer per jaar schoongemaakt te worden en in de was worden gezet.

Onderhoud van het zonweringdoek
U reinigt het zonweringdoek het beste door het te borstelen met een zachte borstel. Bij een niet afdoende reiniging kunt het u het doek afnemen met handwarm water met groene zeep. Spoel het doek goed na met schoon water. Laat het vervolgens drogen voor u het scherm weer indraait. Maak ook hier beslist geen gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, dit tast de beschermende lagen van het doek aan.

Onderhoud van de bewegende delen
Spuit jaarlijks de bewegende delen van de knikarmen en het oogwindwerk in met teflonspray of WD 40 spray

Let op: gebruik bij reiniging van het product nooit een hogedrukreiniger Vergeet niet om uw zonwering gesloten te laten bij harde wind of storm, om schade te voorkomen.

Tip: neem bij het wassen van de ramen ook de zonwering mee.

Ik heb mijn scherm tijdens een regenbui uit laten staan

Laat het doek niet te lang opgerold in de kast zitten, maar zorg ervoor dat deze zo snel mogelijk kan drogen.

Welke motoren kan ik kiezen voor mijn terraszonwering?

- Standaard motor met opbouwschakelaar
- ZD motor met opbouwschakelaar. Dit type motor is voorzien van doekrekcompensatie, zodat het doek van uw terrasscherm strak gespannen staat.
- DM motor met afstandsbediening

Ik zie oneffenheden op mijn zonweringdoek

De doekcollectie is zorgvuldig samengesteld van de hoogst mogelijk kwaliteit. Desondanks is het mogelijk dat u in uw zonweringdoek kleine onregelmatigheden aantreft, die onmogelijk te voorkomen zijn. U kunt bijvoorbeeld wafelvorming, knikstrepen of rimpelvorming tegenkomen op uw zonweringdoek. Wij zijn daar als leverancier niet aansprakelijk voor. Het zonweringdoek is niet waterdicht maar water- en vuilafstotend.

Knikstrepen
Door onvermijdelijke plooivorming tijdens het productieproces kunnen zich bij tegenlicht donkere strepen vertonen, wat vooral zichtbaar is bij lichtere kleuren

Wafelvorming
Wafelvorming in het doek ontstaat veelal naast de stiknaden door onvermijdelijke spanningsverschillen bij het oprollen.

Wafel of rimpelvorming
Alle technische weefsels kunnen deze wafelvorming in het midden van een doekbaan vertonen. Ze zijn vooral zichtbaar bij tegenlicht door het verschil in lichtval. Opmerking: Het terrasscherm is geen regenscherm.

Kan ik mijn zonweringdoek vervangen?

Ja dat is mogelijk. U kunt bij een zonweringdealer bij u in de buurt het gewenste zonweringdoek bekijken en bestellen.