Zonweringdoek

Banner zonweringdoek R

Silhouettes by Tibelly

Het zonweringdoek is een zeer bepalend onderdeel van uw zonwering. U heeft hiervoor de keuze uit verschillende kleuren en dessins uit de Silhouettes by Tibelly doekcollectie, welke exclusief zijn ontwikkeld voor Triple F.
Naast bescherming tegen verkleuring van de meubels en hinderlijk zonlicht bent u met het Silhouettes zonweringdoek beschermt tegen tenminste 90% van de uv-straling (99% UVB-straling) en 70% van de zonnewarmte. Dankzij de beschikbare kleuren geeft u met het Silhouettes zonweringdoek tevens een persoonlijke tint aan uw woning.

Typen doek

Indien het terraszonwering, markiezen of vensterzonwering betreft wordt acryldoek toegepast. Het acryldoek wordt geweven uit in de massa gekleurde acrylvezels. De kleur trekt in het hart van de vezel, waardoor het doek een langdurige kleurechtheid heeft.
Voor de screens heeft u de keuze uit de speciale Silhouettes screencollectie, welke doeken zeer onderhoudsvriendelijk en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Het doek wordt gegeven van glasvezeldraden, waardoor deze een enigszins open structuur heeft. De sterke draden zijn voorzien van een speciale coating, waardoor het doek een uiterst lange levensduur heeft.

Zowel het screendoek als acryldoek is indien gewenst eenvoudig te reinigen met wat lauw water en een zachte borstel.

Silhouettes acryldoekSilhouettes screendoek


De doekencollectie van Triple F is zorgvuldig samengesteld uit zonweringdoeken van de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze hoge kwaliteit garandeert u een doek met optimale kleurechtheid, weerbestendigheid en stevigheid. Desondanks is het mogelijk dat u in uw zonweringdoek kleine onregelmatigheden aantreft, die onmogelijk te vermijden zijn. U kunt bijvoorbeeld wafelvorming, knikstrepen of rimpelvorming tegenkomen op uw zonweringdoek. Wij zijn daar als leverancier niet aansprakelijk voor.


Knikstrepen
Door onvermijdelijke plooivorming tijdens het productieproces kunnen zich bij tegenlicht donkere strepen vertonen, wat vooral zichtbaar is bij lichtere kleuren.


Wafelvorming
Wafelvorming in het doek ontstaat veelal naast de stiknaden door onvermijdelijke spanningsverschillen bij het oprollen.


Wafelvorming of rimpelvorming
Alle technische weefsels kunnen deze wafel- of rimpelvorming in het midden van een doekbaan vertonen. Ze zijn vooral zichtbaar bij tegenlicht door het verschil in lichtval.


Tevens is zonweringdoek niet waterdicht maar water- en vuilafstotend. Effen doek wordt aan de zijkant afgelockt en dessin doek wordt omgezoomd. Effen doek is naadloos en dessin doek wordt in banen gestikt.